1. Etusivu
  2. Sivujen SSL-suojaus
  3. Vierailijan ohjaus SSL-suojattuun sivustoon

Vierailijan ohjaus SSL-suojattuun sivustoon

Jos sivustosi on jo SSL-suojattu ja haluat ohjata liikenteen aina suojattuun versioon, voit tehdä sen helpoiten suoraan hallintapaneelin SSL-sertifikaatti-osiosta.

Voit tehdä ohjauksen myös luomalla .htaccess -tiedoston sivustosi Document Root -kansioon (esim. ~/website/.htaccess), tai jos tiedosto on jo olemassa, lisätä sen alkuun seuraavat rivit:

RewriteCond %{SERVER_PORT} ^80$
RewriteRule ^(.*)$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [L,R]

Määritykset tunnistavat kaikki 80-porttiin tehdyt hakupyynnöt (salaamaton liikenne) ja ohjaavat selaimen https-versioon sivustosta eli salattuun.

Jos haluat vielä tehostaa suojausta, voit lisätä edellämainittujen lisäksi seuraavan rivin:

Header set Strict-Transport-Security "max-age=31536000" env=HTTPS

Tämä aikaansaa sen, että vierailijan selain ei enää jatkossa edes yritä hakea sivustoltasi mitään suojaamattomasti.

Päivitetty 15.11.2022

Asiaan liittyvät ohjeet

Need Support?
Can't find the answer you're looking for?
Contact Support