1. Etusivu
  2. Verkkotunnukset ja nimipalvelu
  3. Nimipalvelujen siirron perusperiaate

Nimipalvelujen siirron perusperiaate

Tässä on esitelty perusperiaate, kuinka verkkotunnuksen nimipalvelu ja liikenne saadaan ohjattua katkotta Cloudcityyn, kun se siirretään toiselta palveluntarjoajalta meille.

Muistathan, että tarjoamme tarvittaessa apua kaikissa vaiheissa, joten kysy jos mikä tahansa vaihe tuntuu vaikealta.

Tarvittavat tiedot

Hanki domainin zone-tiedot eli nimipalvelutietueet nykyiseltä palveluntarjoajalta. Ne näkee usein hallintapaneelissa, jos sellainen on käytettävissä tai voit pyytää ne operaattorin asiakaspalvelusta. Pyydä samalla domainin välittäjänvaihtoavain (fi-domainit) tai siirtoavain (muut), jonka avulla domain voidaan siirtää Cloudcityn ylläpitoon. Jos kyseessä on muu kuin fi-domain, pyydä samalla avaamaan mahdollinen siirtolukko (Transfer lock).

Palvelun avaus

Avaa tarpeellinen palvelu Cloudcityyn (Cloudcity Pro tms) ja siirry my.cloudcity.fi -portaalissa nimipalvelutietuiden määritykseen. Poista esiasetukset käytöstä (nämä ohjaisivat liikenteen heti Cloudcityyn domainin siirryttyä, joka tässä tapauksessa ei ole vielä tarkoituksenmukaista).

Nimipalvelintietueiden lisääminen

Syötä saamasi nimipalvelintietueet nimipalveluun. Jos sait entiseltä operaattorilta ns. zone-tiedoston standardimuotoisena, voit käyttää myös tuontitoimintoa jolloin voit lähettää tiedoston sisällön sellaisenaan. (Voit pyytää apua meiltä tässä jos on vähänkään epäselvyyttä)

Aseta TTL-arvo alhaiseksi, esim 15 minuuttia. Tämä vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti sivuston liikenne pystytään sitten ohjaamaan Cloudcityyn kun sen aika myöhemmin tulee. (TTL-arvo kontrolloi sitä, kuinka kauan tietueet säilyvät eri operaattoreiden nimipalvelimien välimuistissa ilman niiden päivittämistä)

Verkkotunnuksen siirto

Siirrä domain Cloudcityn hallintaan saamallasi avaimella. Avaimen voit syöttää My.cloudcity.fi:n Verkkotunnukset-osiossa itse. Valitse samalla tehtäväksi myös nimipalvelujen vaihto. voit lähettää sen meille asiakaspalveluun jolloin hoidamme siirron puolestasi.

Jos avain oli oikein, siirtyy domain heti tai noin 5 vuorokaudessa (esim com, net).

Koska nimipalvelimet vaihdettiin Cloudcityn nimipalvelimiin, ohjautuu domainin nimipalvelukyselyt nyt Cloudcityyn mutta itse liikenne eli sivujen vierailijat ja sähköpostit kulkevat vielä aiemmin syötettyjen zone-tietojen mukaisesti vanhaan palvelimeen.

Tässä välissä voit siirtää sivujen sisällön ja mahdolliset sähköpostilaatikot meidän palveluun valmiiksi odottamaan liikenteen ohjausta.

Liikenteen ohjaus Cloudcityyn

Kun liikenteen ohjaus on ajankohtaista eli sivustosi on testattu toimivaksi meillä, siirry my.cloudcity.fi:n nimipalveluhallintaan ja poista tietueista vanhaan palvelimeen viittaukset (yleensä @ ja www -tietueet) ja ota käyttöön esiasetuksista liikenteen ohjaus Cloudcityyn. Klikkaa tallenna.

Kun kaikki on OK, nosta TTL takaisin esimerkiksi 1 vuorokauteen. Näin nimipalveluhakujen suorituskyky paranee hieman kun tietoja ei tarvitse varmistaa niin usein.

Päivitetty 11.4.2022

Asiaan liittyvät ohjeet