1. Etusivu
  2. Sähköposti
  3. Sähköpostin SPF-tietueet

Sähköpostin SPF-tietueet

SPF (Sender Policy Framework) on tapa, jolla sähköpostipalvelimet voivat tarkastaa, mitkä palvelimet saavat lähettää sähköpostia milläkin verkkotunnuksella. Näin roskapostittajien on hankalampi käyttää viesteissään oikeita muiden käyttämiä verkkotunnuksia.

Oikeiden SPF-tietueiden käyttö parantaa sähköpostien läpimenoa, virheelliset tietueet puolestaan johtavat siihen että sähköpostit päätyvät helposti roskapostikansioon vastaanottajalla.

Cloudcity lisää hallinnoimmilleen sähköpostipalvelin sisältäville verkkotunnuksilleen automaattisesti SPF-tietueet, jotka sisältävät Cloudcityn käyttämät postipalvelimet. Jos näiden lisäksi lähetät sähköpostia omalla verkkotunnuksellasi muiden palvelujen kautta (esimerkiksi uutiskirjeet tai vaikkapa verkkokauppasovelluksen tilausvahvistusviestit), täytyy sinun lisätä niihin liittyvät SPF-tietueet itse. Löydät tarvittavat tietueet usein kyseisen palveluntarjoajan ohjeista.

SPF-tietueet sijaitsevat verkkotunnuksen nimipalvelu- eli ns zone-tiedoissa. Kirjaudu hallintapaneeliimme, valitse muokattavaksi verkkotunnuksesi nimipalvelu ja löydät sieltä SPF-tietueen. Se voi näyttää esimerkiksi tältä:

"v=spf1 include:spf.protection.outlook.com include:spf.cloudcity.fi ip4:185.220.76.0/21 -all"

Tietueessa on lueteltu yksi ip-verkkoavaruus sekä kaksi muualta sisällytettyä spf-tietueluetteloa. Jos olet lisäämässä toisen palveluntarjoajan kautta viestien lähettämiseen liittyvää tietuetta, löydät todennäköisesti heidän ohjeistaan suoraan lisättävän tekstin. Lisää se spf1-kentän jälkeiseen osioon.

Jos käytät jonkun toisen palveluntarjoajan nimipalvelua (tai ylläpidät omaa), mutta lähetät sähköposteja Cloudcityn kautta, löytyy Cloudcityn SPF-tietueet seuraavasti:

include:spf.cloudcity.fi
Päivitetty 23.3.2023

Asiaan liittyvät ohjeet